Jean Nelissen Classic
De uitdagende fietsklassieker in Luxemburg

 

Welkom op onze website!

Jaarlijks organiseert de Driebergse Tourclub (DTC) in het noorden van Luxemburg de Jean Nelissen Classic. Deze website geeft extra informatie over deze uitdagende fietsklassieker. Kijk voor informatie ook op de site van DTC.

Zaterdag 1 juni 2024 - 20e Jean Nelissen Classic

Op zaterdag 1 juni 2024 wordt de 20e editie van de Jean Nelissen Classic gehouden.

De inschrijving voor de jubileumeditie is geopend: ga naar inschrijfpagina.

De Jean Nelissen Classic is een fietstoertocht voor de geoefende toerfietser. De 7 gepijlde routes variëren in afstand tussen de 90 en 220 km. In de langste afstand zitten meer dan 4.000 hoogtemeters. Ook bij de andere afstanden wordt er een flink beroep gedaan op de klimspieren. Voor iedere toerfietser is er een passende uitdaging. De langste afstand wordt door de meeste deelnemers als 'zwaar' bestempeld.

Ook is er een niet gepijlde route van 70 km die meer de glooiende wegen opzoekt en minder de beklimmingen. Deze route is voor een groot deel gewijzigd ten opzichte van de route van 60 km van voorgaande jaren.

Jaarlijks doen zo'n 1.500 wielertoeristen mee aan dit evenement. De deelnemers zijn afkomstig uit Nederland, België, Luxemburg en Duitsland.

De routes gaan vooral over verkeersluwe wegen met mooie beklimmingen, afdalingen met fraaie vergezichten en passages van vriendelijke dorpjes. Alle routes zijn vernieuwd voor deze jubileumeditie en gaan richting de regio Müllerthal door Luxemburgs Klein Zwitserland, kenmerkend door de vele rotsformaties. Sinds 2022 is het gebied opgenomen in het internationale netwerk van UNESCO Global Geoparks.

Vanaf de start wordt eerst naar het zuiden gereden. Naast beklimmingen die ook in voorgaande edities waren opgenomen zijn ook een aantal nieuwe beklimmingen in de routes opgenomen.

  • Er is keuze uit 7 gepijlde afstanden: 220, 180, 165, 145, 135, 125 en 90 km, en een niet-gepijlde route van 70 km met minder beklimmingen.
  • Twee, drie of vier verzorgingsposten (afhankelijk van de te rijden afstand).
  • Naast water, sportdrank, diverse soorten koeken en fruit is bij 3 van de 4 verzorgingsposten ook horeca aanwezig.Fotoimpressie
 

 Foto's: Jan Westbroek

Klik op de startboog voor een impressie van de JNC. 


 Vind snel de informatie die je wilt zien:

 

Laatste update site: 05-12-2023