Jean Nelissen Classic
De uitdagende fietsklassieker in Luxemburg

 

Welkom op onze website!

Jaarlijks organiseert de Driebergse Tourclub (DTC) in het noorden van Luxemburg de Jean Nelissen Classic. Deze website geeft extra informatie over deze uitdagende fietsklassieker. Kijk voor informatie ook op de site van DTC.

Deelnemers bedankt!
Het zit er weer op. De 20e editie van de Jean Nelissen Classic is verreden. Deelnemers bedankt voor je deelname en we zien jullie graag terug volgend jaar! Noteer de datum alvast in je agenda:

Zaterdag 17 mei 2025 - 21e Jean Nelissen Classic

De uitslag van de Care-4-Bikes Klimchallenge op de Hondsbierg vind je hier:  Klimchallenge
De uitslag van de deelnamebewijzen voor 2025 vind je hier:  Winactie
Binnenkort op deze site een terugblik op afgelopen zaterdag. 

Fotoimpressie 2024

Korte fotoimpressie gemaakt tijdens de 20e Jean Nelissen Classic op de startlocatie, verzorgingspost 1 (Dillingen) en verzorgingspost 4 (Enscherange):

Foto's: Jan Westbroek


Zaterdag 1 juni 2024 - 20e Jean Nelissen Classic

Op zaterdag 1 juni 2024 wordt de 20e editie van de Jean Nelissen Classic gehouden.

Schrijf nu in voor deze jubileumeditie: ga naar inschrijfpagina.
Voorinschrijvers die vanaf 25 mei inschrijven ontvangen de deelnemersinformatie 1 dag later per mail.
Het laatste nieuws over de JNC vind je hier: Nieuw(s) Jean Nelissen Classic 2024

De Jean Nelissen Classic is een fietstoertocht voor de geoefende toerfietser. De 7 gepijlde routes variëren in afstand tussen de 90 en 220 km. In de langste afstand zitten meer dan 4.000 hoogtemeters. Ook bij de andere afstanden wordt er een flink beroep gedaan op de klimspieren. Voor iedere toerfietser is er een passende uitdaging. De langste afstand wordt door de meeste deelnemers als 'zwaar' bestempeld.

Ook is er een niet gepijlde route van 70 km die meer de glooiende wegen opzoekt en minder de beklimmingen. Deze route is voor een groot deel gewijzigd ten opzichte van de route van 60 km van voorgaande jaren.

Jaarlijks doen zo'n 1.500 wielertoeristen mee aan dit evenement. De deelnemers zijn afkomstig uit Nederland, België, Luxemburg en Duitsland.

De routes gaan vooral over verkeersluwe wegen met mooie beklimmingen, afdalingen met fraaie vergezichten en passages van vriendelijke dorpjes. Alle routes zijn vernieuwd voor deze jubileumeditie en gaan richting de regio Müllerthal door Luxemburgs Klein Zwitserland, kenmerkend door de vele rotsformaties. Sinds 2022 is het gebied opgenomen in het internationale netwerk van UNESCO Global Geoparks.

Vanaf de start wordt eerst naar het zuiden gereden. Naast beklimmingen die ook in voorgaande edities waren opgenomen zijn ook een aantal nieuwe beklimmingen in de routes opgenomen.

  • Er is keuze uit 7 gepijlde afstanden: 220, 180, 165, 145, 135, 125 en 90 km, en een niet-gepijlde route van 70 km met minder beklimmingen.
  • Twee, drie of vier verzorgingsposten (afhankelijk van de te rijden afstand).
  • Naast water, sportdrank, diverse soorten koeken en fruit is bij 3 van de 4 verzorgingsposten ook horeca aanwezig.


Bewaakte fietsenstalling
Bij de start- / finishlocatie Larei (Rue du Sanatorium) in Vianden is er een bewaakte fietsenstalling aanwezig. Deze is geopend op vrijdagmiddag 31 mei tijdens het afhalen van de startbescheiden en op zaterdag 1 juni vanaf 6.30 uur tot 20.00 uur. Zie ook: stalling

Care-4-Bikes Strava Uphill Challenge op de Hondsbierg (B8)
Wil je een extra uitdaging aangaan? Zet dan onderweg bij de Strava Uphill Challenge op de Hondsbierg de snelste tijd neer en maak kans op een mooi wielershirt aangeboden door Care-4-Bikes. Klik hier voor meer info.Fotoimpressie
 

 Foto's: Jan Westbroek

Klik op de startboog voor een impressie van de JNC. 


 Vind snel de informatie die je wilt zien:

 

Laatste update site: 18-05-2024