Jean Nelissen Classic
De uitdagende fietsklassieker in Luxemburg

JNC 2024 - 70 km

De 70 km route is niet uitgepijld! De route wordt gereden op basis van Gps (je ontvangt een gpx-bestand voor de fietsnavigatie). Er is ook een uitgebreide routebeschrijving beschikbaar.

Bij de jubileumeditie is er een nieuwe afstand: de 70 kilometer. Deze vervangt de 60 km van eerdere jaren en is een nieuwe route. Deze niet-gepijlde route komt net als de andere afstanden ook door Luxemburgs Klein Zwitserland in de regio Müllerthal.

De route van de 70 km vertrekt vanuit Vianden in zuidelijke richting en wordt rechtsom gereden, zie onderstaande kaart.
Er kan gestart worden van 9.00 tot 11.00 uur.

Deze route zoekt minder de beklimmingen op. Zowel bij Müllerthal als in de finale zijn wel een paar beklimmingen aanwezig. Het glooiende parkoers, samen met de beklimmingen, telt ongeveer 800 hoogtemeters.

Onderweg zijn er 2 verzorgingsposten.

C1 na 16,9 km Camping Wies-Neu in Dillingen. Geopend van 8.30 tot 13.00 uur.
C2 na 61,7 km Camping Walsdorf in Walsdorf. Geopend van 9.50 tot 15.25 uur.

Op de verzorgingsposten is onder meer diverse soorten fruit, diverse soorten koek en/of krentenbollen, sportdrank en water beschikbaar voor de deelnemers. Ook is er toiletgelegenheid aanwezig. 
Let op: Neem zelf voldoende voeding en drinken mee voor onderweg, op de verzorgingsposten wordt hierop een aanvulling verstrekt.

Bij verzorgingspost C4 (Walsdorf) zijn naast koffie, thee en frisdrank ook noodlesoep en diverse soorten belegde broodjes verkrijgbaar. Zie pagina verzorgingsposten.

Profiel 70 km:


Routekaart 70 km:


Versie 2b

Update: 05-05-2024